Luukku 6

6.12.2017 - 23:05 / kaappiotus.


Tämän vuoden joulukalenterin teemana on self care eli itsestään ja omasta jaksamisestaan huolehtiminen. Lisätietoa tämän vuoden joulukalenterin teemasta voit lukea täältä.

 Kuudennen luukun selviytymiskeinona on fiktioon uppoutuminen.

Luukku 6 (6.12.2017)

Tänään oli yksi niitä päiviä jolloin päätin etten oman mielenterveyteni ja jaksamiseni suojelemiseksi halunnut ajatella tätä maailmaa. Onneksi kirjoihin, elokuviin ja sarjakuviin uppoutuminen auttaa pääsemään edes hetkeksi irti todellisuudesta.

Joku varmaan voi pitää tällaista todellisuuden ja sen ahdistavien ongelmien pakenemista fiktioon pelkuruutena tai lapsellisena. Olen eri mieltä. Jokaisella on oikeus suojella omaa mielenterveyttään ja jaksamistaan, vaikka sitten ottamalla hetkeksi aikalisää ja uppoutumalla fiktiivisiin maailmoihin. On mahdotonta muuttaa tätä maailmaa paremmaksi, jos ei ensin pidä huolta omasta jaksamisestaan.

Hyvää itsenäisyyspäivää ja onnea 100 vuotiaalle Suomelle. Iso kiitos kaikille natsien vastaisiin mielenosoituksiin osallistuneille sekä alpakkatovereille.

Omien arjen selviytymiskeinojen lisäksi haluaisin laittaa hyvän kiertoon ja jakaa kalenterissa myös muiden hyväksi kokemia vinkkejä jos mahdollista (´ ^ `。) ♡ Jos sinulla on siis jokin hyväksi havaittu arjen selviytymiskeino, kerro se muille kommenteissa joko täällä blogissa tai facebook-sivuilla!

Millaista self carea sinä harjoitat?

Miten sinä lataat akkujasi tai pidät kiinni lusikoistasi?

Kuinka selviydyt huonommista hetkistä tai päivistä?

Kategoria: Joulukalenteri 2017.
Tagit: , , , , , , , , , , , , , , ,3 vastausta - “Luukku 6”

 1. Kati Kirjoittaa:

  Jos joku pitää kirjoihin tai muissa muodoissa oleviin tarinoihin uppoutumista lapsellisena tai pelkurimaisena, niin, no, pitäköön, mutta väärässä ovat. Joskus musta tuntuu, että kehnompi päivä paranee jo sillä, että voi lukea pari sivua kirjaa bussissa. Tää olis ollut juuri se self care -vinkki, jonka olisin itse voinut antaa!

 2. kaappiotus Kirjoittaa:

  Kiitos rohkaisevasta kommentistasi (´ ^ `。) ♥

  Lukeminen kyllä rauhoittaa mieltä ja saa ajatukset tehokkaasti muualle. Ja samalla oppii kaikenlaista uutta!

 3. Kati Kirjoittaa:

  Totta tämä. Puolet jännistä historiafaktoista, joita tiedän, olen oppinut Akkaria ja Asterixia lukemalla!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
TERVETULOA ♡

Tämä sarjakuvablogi kertoo erään pienen kaappiotuksen sateenkaarevasta elämästä sekä arjesta mielenterveysongelmien kanssa.

Voimaa ja haleja kaikille
(´ ^ `。) ♡

t. kaappiotus

masennuskaapissa@gmail.com

SEURAA BLOGIA

ARKISTO

TAGIT

TEEMAT

IHANIA SARJIKSIA ♡

UUDET KOMMENTIT

ETSITKÖ JOTAIN?