Luukku 17

17.12.2017 - 16:40 / kaappiotus.


Tämän vuoden joulukalenterin teemana on self care eli itsestään ja omasta jaksamisestaan huolehtiminen. Lisätietoa tämän vuoden joulukalenterin teemasta voit lukea täältä.

Seitsemännessätoista luukussa jatketaan aistinvaraisten rauhoittumiskeinojen parissa. Tänään on vuorossa oma suosikkini, tuntoaisti.

Luukku 17 (17.12.2017)

Tuntoaistiin perustuvat rauhoittumiskeinot ovat mielestäni käteviä sillä niitä voi harjoittaa ihan missä vaan. Puran usein ahdistusta tai välttelen isompia pakko-oireita näpertämällä käsilläni jotain. Esimerkiksi terapiassa usein taittelen nenäliinoja ja sivelen niiden pehmeää pintaa. Tai näperrän villapaidan hihaa tai kaulahuivia kaupungilla.

Kotona kehoahdistukseen auttaa usein joko käsien tai kasvojen valeleminen kylmällä vedellä, tai istuminen kuumassa suihkussa. Erilaisten eläinten silittelyyn keskittyminen on myös rauhoittavaa. Voisin silitellä kissoja, koiria, liskoja ja käärmeitä vaikka kuinka kauan.

Yritän aina löytää mahdollisimman monia erilaisia tekstuureja ja pintoja joita koskettaa tai joita voin näpertää. Fidget cube ja muut vastaavat auttaavat minua rauhoittumaan myös yllättävän hyvin.

Onko sinullakin mielessäsi jokin hyväksi havaittu arjen selviytymiskeino? Kerro se meille muille kommenteissa joko täällä blogissa tai facebook-sivuilla! Halutessasi vinkkisi saattaa vielä ehtiä mukaan joulukalenteriin (´ ^ `。) ♡

Millaista self carea sinä harjoitat?

Miten sinä lataat akkujasi tai pidät kiinni lusikoistasi?

Kuinka selviydyt huonommista hetkistä tai päivistä?

Kategoria: Joulukalenteri 2017.
Tagit: , , , , , , , , , , , , , , , , ,



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




TERVETULOA ♡

Tämä sarjakuvablogi kertoo erään pienen kaappiotuksen sateenkaarevasta elämästä sekä arjesta mielenterveysongelmien kanssa.

Voimaa ja haleja kaikille
(´ ^ `。) ♡

t. kaappiotus

masennuskaapissa@gmail.com

SEURAA BLOGIA

ARKISTO

TAGIT

TEEMAT

IHANIA SARJIKSIA ♡

UUDET KOMMENTIT

ETSITKÖ JOTAIN?